Goede voornemens top 3 - Lifefullness Coaching

Goede voornemens top 3

Proost en veel geluk met je goede voornemens

Sinds jaar en dag staat 1 januari symbool als startdag van goede voornemens. Als je, je goede voornemens voor het komend jaar bedacht hebt komt vaak de vraag: maar hoe? Een blog over de goede voornemens top 3.
Dit blog helpt jou om jouw goede voornemens echt te realiseren. Lees snel verder!

Net over de drempel van 2019 schrijf ik dit blog. In alle rust. Het vuurwerk is uit geknald, de mist van de kruitdampen trekt nog op en
mijn gezin ligt nog op bed in dromenland. Ik heb net alle persoonlijke berichten op mijn social media kanalen gelezen en het nieuws over te grote vreugde vuren om te kunnen winnen, gewonden door vuurwerk ongelukken en geweld.
Ik prijs mezelf dankbaar dat mijn familie en vrienden de vuurwerknacht weer gezond en wel hebben overleefd. Niets ligt mij deze ochtend in de weg om er samen een fantastisch mooi nieuw jaar van te maken! (Hooguit de was dan, die uitgestald ligt op de eetkamer stoelen, maar die vouw ik later vandaag wel op)
 
Even wegdromen over het nieuwe jaar
Zittend in op mijn favoriete plek in de schommelstoel kijk ik uit het raam mijn tuin in. Vanuit dit gevoel van dankbaarheid dwalen mijn gedachten af naar wat ik hoop dat 2019 mij gaat brengen. Mijn verlangens. Ik voel meteen dat mijn energie gaat stromen door mijn lichaam en hoofd.
Een heel nieuw en blanco jaar ligt voor mij, ik voel een grote glimlach ontstaan op mijn gezocht en terwijl ik wat heen en weer schommel in mijn stoel vormt zich in mijn gedachten mijn top drie aan goede voornemens en verlangens.
 
Mijn top 3. goede voornemens
  1. Gezond zijn en lekker vol energie in mijn vel zitten en mijn leven leiden.
  2. Mensen helpen bij het beschermen en versterken van gezondheid en zichtbaar worden met mijn bedrijf
  3. Mezelf minder druk maken en creëren van meer rust en vrijheid.
En vooruit!
Het gevoel van een winnaar omringt mij in de vredige rust.
Ik zie mezelf weer op deze plek zitten eind december van dit nieuwe jaar en zie mezelf tevreden terugkijken op dit jaar.
Ik voel mij een winnaar want ik heb mijn top drie doelen behaald en daarnaast nog zoveel meer dan dat ik vandaag had kunnen bedenken. Ik voel mezelf intens dankbaar voor wat het jaar mij gebracht heeft.
 
Ik kijk terug naar de doelen en waar ik in januari mee startte, en volg in gedachten het proces gedurende het afgelopen jaar. Met alle hoogte punten en mijn leermomenten die mij met vallen en opstaan verder brachten. Ik denk aan de mensen die ik ontmoette op mijn pad, spontaan en onverwachts of omdat ik hen gericht om hulp vroeg bij het bereiken van mijn doelen.
 
In gedachten loop ik de weg die ik aflegde naar het bereiken van mijn goede voornemens, die ik omzette in kleine doelen, kleine stapjes. Stap voor stap zie en voel ik mezelf dichter bij mijn doel komen, dat ik gesteund werd, maar ook zelf moedig voorwaarts ging soms alleen, maar veelal samen. Samen is plezieriger, je kunt samen zoveel meer bereiken en verder komen. 
 
Van verliezer naar winnaar!
Ik zie mezelf in verschillende flashbacks worstelen met de jaren voor 2018 dat ik geen hulp kon vragen en ontvangen omdat ik dit niet durfde, het als een zwakte zag. Ik vond dat ik alles alleen moest doen en kunnen. Met als dieptepunt het verlies van gezondheid begin 2016. Dit trok meteen een streep door al mijn ambitieuze doelen van dat jaar. En de jaren erna, want na deze dag was mijn mindset nooit meer hetzelfde. Mijn gezondheid en levensplezier en geluk stond vanaf dat moment ECHT op nummer een, ver boven iedereen tevreden houden en mijn hunkering naar erkenning en goed genoeg zijn.  Ik voelde weer de kracht van het maken van een keuze vanuit mijn hart om het anders te doen, te investeren in mijn gezondheid en ECHT hiervoor te gaan, Ik was wie ik was en dat was/ is oké. 
 
De pijn maar ook de winst van dit proces, deze reis brengt mij vandaag hier. Tevreden en vol energie zittend in mijn schommelstoel. Mijmerend over mijn verlangens en deze al omzettend in goede voornemens voor het nieuwe jaar. Waarin IK samen met MIJN TALENTEN en MIJN GEZONDHEID  en LEVENSGELUK  centraal zet.  Misschien denk je nu…. lekker egoïstisch ….  Ja, heel eerlijk ik hoor dit stemmentje ook even langs komen in mijn hoofd als ik dit zo opschrijf. Maar ik weet door mijn levenservaring dit ik alleen het beste kan geven als ik mezelf centraal stel en goed voor mezelf zorg. 
 
STOP met jezelf klein houden en teleurstellen
Is mijn advies. Ik weet uit ervaring en van gesprekken met mensen dat veel mensen enthousiast goede voornemens maken vanuit hetzelfde verlangen, maar al snel teleurgesteld raken, opgeven en hun verlangens niet waarmaken. Ze worden onderweg afgeleid, verliezen het gevoel en focus en raken teleurgesteld in zichzelf en/of de omgeving. Een gevoel van verlies en falen maakt zich meester over hen en ze stoppen met werken aan hun verlangens. Je sterft zo een langzame dood.
 
Voornemens ECHT realiseren: 
Zonde en een gemiste kans, Voornemens realiseren is niet zo moeilijk want je bent van nature een WINNAAR!  je wilt winnen i.p.v. opgeven. Wat een winnaar helpt is een concreet en haalbaar doel stellen, actief zijn, focus hierop hebben (en houden) maar vooral ook plezier ervaren in wat je doet en je kleine stapjes voorwaarts blijven zien. Jezelf niet zo serieus nemen en leven in het moment.
De natuur biedt hiervoor vele metaforen. Ik zie een fruitboom voor mij en bedenk dat deze boom nooit meer vrucht draagt dan dat ze kan dragen en dat het dragen van vruchten en verspreiden van zaden een proces is. Dit is een proces van geduld, balans, samenwerking met de omgevingsfactoren en dagelijkse inspanning om jezelf het beste te gunnen om te kunnen geven.
 
Fascinatie voor goede voornemens
Het fascineert mij ieder jaar weer dat mensen inclusief ikzelf aan het begin van het jaar goede voornemens bedenken, hier enthousiast van worden, maar veel mensen desondanks toch hun doelen en inspiratie snel uit het oog verliezen en met een onvervuld, soms zelf schuldig gevoel achterblijven.
Dit jaar, zo besluit ik, hoor ik opnieuw bij de groep van winnaars. Ik lees nog even terug naar mijn goede voornemens En kijk waar ik nu sta. Ik kies met welk verlangen ik als eerste aan de slag ga: mezelf minder druk maken en creëren van meer rust en vrijheid om te doen wat ik het liefste doe.
 
Dit inspireert mij om een plan te maken. In gedachten zie ik al hulpbronnen die mij hierbij kunnen helpen. Na deze blog, het in de wereld zetten van mijn goede voornemens kom ik in actie en ga de eerste stap zetten. Ik mail twee personen mailen die mij verder kunnen helpen.
 
Mijn vraag aan jou is: 
Heb je een goed voornemen? En welke stap in de vorm van een concrete actie ga jij vandaag zetten om je goede voornemen te realiseren?
 
Kan ik jou misschien helpen bij jouw volgende stap? Jou helpen gezonde keuzes te maken en je voornemens van komend jaar te realiseren. Ik help je graag en geef je graag meer rust, energie en ondersteuning bij het jezelf centraal zetten en verbeteren van je gezondheid.
 
Ik ga zo opstaan uit mijn schommelstoel, twee mensen contacten die mij verder kunnen helpen bij mijn top 3 doelen, een heerlijk en gezond ontbijt voor mijn gezin maken en daarna heerlijk voor het familiebezoek aan mijn (schoon)ouders en oma even naar buiten voor een nieuwjaarswandeling en een frisse neus.
 
Tot slot nog een laatste vraag aan jou;
Wat ga jij doen om van 2019 een fantastisch en gezond jaar te maken?
 
Veel plezier, je bent een waardevolle winnaar!
 
Sabine Jansen
 
#gelukkignieuwjaar #goedevoornemens #leefstijlcoaching #gezond #winnen
>