Het gouden randje van 2020 - Lifefullness Coaching

Het gouden randje van 2020

2020 | Het gouden randje van 2020 | Lifefullness coaching

Het goudenrandje van 2020. De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn voor mij meestal van die onbestemde “mijmer-dagen”. 

Het loslaten van het oude jaar en de overgang naar het nieuwe jaar zit er na kerst aan te komen en dat stemt weemoedig en blij tegelijker tijd. Weemoedig om het jaar los te laten, blij voor een nieuw onbeschreven jaar met alle nieuwe kansen en mogelijkheden.

Meestal plan ik in de week tussen kerst en oud en nieuw een wandeling met mezelf in. Zo ook dit jaar. Tijdens deze wandeling in de buitenlucht loop ik in gedachten het jaar langs en voer een ritueel van de natuur volkeren uit om het jaar vanuit dankbaarheid los te laten. Zo kom ik los uit mijn hoofd en gedachten en kan ontspannen en met een leeg hoofd aan het nieuwe jaar beginnen.

2020 testte de veerkracht en wendbaarheid

2020 deed een flink beroep op onze mentale en fysieke veerkracht en wendbaarheid. Daarom deel ik dit, misschien kan het je helpen om 2020 ook met een gouden randje af te sluiten. En te voelen dat je de test goed hebt doorstaan. Je bent “still al live and kicking”!

Tijdens mijn ‘eindejaar ‘wandeling’ overzie ik in stilte het jaar en denk terug aan wat het jaar mij heeft gebracht en kijk ook een stukje vooruit op mijn levenspad. 

2020 was voor mij in alle opzichten en levensgebieden een bijzonder jaar. Waarin mijn veerkracht en wendbaarheid op gebied van gezondheid, gezin en ondernemerschap net als bij velen flink op de proef werd gesteld.

  • ik gaf mijn eerste grote lezing over gezondheid
  • studeerde af als MASTER Oersterk coach
  • werd co-auteur van een ebook over Corona ( werking immuunsysteem)
  • gooide mijn bedrijfsfundament om
  • ontwikkelde mijn eerste online training en startte met online coaching
  • mocht een geweldige dochter in mijn armen sluiten 
  • ontdekte de kwetsbaarheid van het leven toen ik haar bijna moest loslaten. 
  • en leerde een nieuwe belangrijke levensles.

Eerder hield ik dit eigenlijk voor mezelf, maar dit jaar was een ongekend bijzonder (ondernemers)jaar voor mij voor velen anderen. In dit jaar waarin sociale contacten minimaal waren, ontdekte ik dat praten en delen verbindt en heelt. 

Dit bracht jaar 2020 mij:

In 2019 had ik in mijn 1e jaar als ondernemer en 100% leefstijlcoach een aantal mooie leefstijlprogramma’s ontwikkeld die ik in 2020 dolgraag met de wereld wilde delen. 

De eerste afspraken stonden gepland en ik kon niet wachten om mensen in een groep mee naar buiten te nemen om op een buitengewone manier hun denk- en leefstijl te versterken.

2020 begon verwachtingsvol en fantastisch!

Begin januari ontdekte ik dat een grote persoonlijke wens in vervulling was gegaan. Ik was in verwachting van mijn 2e kindje! 
Super blij was ik hiermee. Maar als startende ondernemer gaf dit ook zorgen. Want ik zou een poosje uit de running zijn en hoe moest ik dit financieel opvangen en het moederschap van 2 jonge kinderen combineren met het ondernemerschap zonder de balans te verliezen?

In januari organiseerde ik ook mijn eerste live masterclass over een OERgezond leven in een handomdraai. Ik deelde tijdens mijn trainingsavond mijn kennis met 12 enthousiaste deelnemers. En kreeg fantastische feedback. Dit smaakte naar meer!

OERsterk: verandering van welzijn boven welvaart

2020 Diploma Master OERsterk coach - Sabine JansenFebruari stond in het teken van studeren. En in maart studeerde ik af als een van de eerste OERsterk coaches van Nederland aan de Oersterk opleiding van Richard de Leth. Ik leerde dingen over lichaam en geest die ik tijdens al mijn medische opleidingen niet geleerd had, maar die zo enorm belangrijk zijn voor een fijn leven. Met deze kennis en ervaring had nu nog meer tools om het leven van mensen op een natuurlijke manier beter te maken. Ik droomde over grote leefstijl successen als OERsterk coach. 

De impact van Corona

Toen kwam ineens Corona in Nederland en kregen we als samenleving te maken met de 1e intelligente lockdown. Berichtgeving en angst over het onbekende virus dat zoveel mensen wereldwijd ernstig ziek maakte en het dagelijks leven overheerste. We hadden er opeens een onzichtbare gezamenlijke vijand bij. 

Omdat ieder fysiek contact een risico was moest dit zoveel mogelijk vermeden worden. Waardoor het 1 op 1 coachen abrupt stopte en ik ook niet meer als spreker op een podium een groep kon inspireren op gezondheidsgebied. Mijn workshops en groepstrainingen in de buitenlucht stopten ook omdat ik niet meer met een groep mensen naar buiten kon/ mocht.

Mijn opdrachten en coachtrajecten werden afgebeld of tot nader order opgeschoven. Opeens had ik een lege agenda en geen inkomsten dat was wel even schrikken. 

Toch had ik al snel weer een onwankelbaar vertrouwen in mijn pad als leefstijl coach en ondernemer.  

Al snel zag ik dat de Corona crisis tegelijkertijd ook nieuwe kansen gaf. 

Het Corona virus zette voor het eerst in de geschiedenis welzijn boven welvaart. Het maakte in een klap duidelijk dat een goede gezondheid aan de basis staat van succes en een beter leven.

Terwijl de ziekenhuizen vol stroomde, artsen, verpleegkundigen, zorgmedewerkers en schoonmakers overuren draaide kwam een gezonde leefstijl EN denkstijl preventie opeens in de spotlights te staan. Mensen wilden weten wat ze zelf konden doen om hun gezondheid zo snel mogelijk te versterken.

Zo nam mijn leven de eerste een onverwachte wending

Ik werd co-auteur. Opeens schreef ik in maart en april als expert mee aan een e-boek over Corona. Ik schreef over hoe je immuunsysteem werkt en hoe je je immuunsysteem op een natuurlijke manier (zonder) medicijnen en met simpele acties zelf kunt versterken.

Beweegkracht

In mei organiseerde ik mijn 1e virtuele avond 4-daagse, met een echte vierdaagse bloem en medaille.2020 Virtuele Mindful Walk Avond 4-daagse

Regelmatig bewegen versterkt de drie sleutelsystemen van het lichaam: brein, autonoom zenuwstelsel en immuunsysteem. Bewegen draagt hierdoor actief en bewezen bij aan een betere gezondheid van lichaam en geest. Dat konden we in deze tijd wel gebruiken!

Omdat mijn agenda grotendeels leeg was had ik nu de tijd om mezelf door te ontwikkelen als Master Oersterk coach. En studeerde in juni af als een van de eerste 20 Master Oersterk coaches, de plus versie van de OERsterk coaches. Die als missie hebben om op een natuurlijke manier het leven van mensen beter te maken.

Gebruik je tijd die je gegeven is

De tijd die ik niet aan het begeleiden van mensen kon besteden gebruikte ik om zoveel mogelijk van mijn kennis op te schrijven. 
Hiermee vervulde ik veel sneller dan verwacht een andere wens namelijk mijn 1e online training die (Mindful Walk online training) die ontspanning, ademhalingstechnieken en krachtige, simpele beweegoefeningen samen brengt.

Het ontwikkelen van mijn 1e online training Mindful Walk online was een intensief en leerzaam proces. Dat ik in augustus voltooide door het voor het eerst geven van de training aan deelnemers. 

Wat een ervaring en wat een mooie resultaten werden er door de deelnemers bereikt. Ik werd er enorm blij en stil van en groeide als online coach. Door het lef te hebben ermee te experimenteren leerde ik de basistechnieken en voordelen van online coachen. Ook ontdekte ik gaandeweg dat de coachresultaten minimaal net zo goed zijn al bij live coaching. Een echte eye-opener die nog veel groei ruimte geeft. 

Op weg naar een nieuw leven

Begin september liet ik na 39 weken zwangerschap mijn werkzaamheden los om mezelf 100% te richten op de komst van mijn 2e kindje. 

Op 9-9-2020 werd na een fijne zwangerschap en goede bevalling mijn dochter Milou geboren. Voor mij onbetwist het hoogte punt van 2020!!!!

Toen de roze wolk opeens verdween

Midden in de roze wolk van dit babygeluk werden we eind september opgeschrikt door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van het leven. 

Milou werd opeens ernstig ziek en bleek een zeldzame hartafwijking te hebben. Gelukkig konden een 8-tal artsen haar leven redden. Opeens verbleef ik 24/7 in het ziekenhuis en werd geleefd door het ritme van medische onderzoeken en uitslagen. 

Mijn leefomgeving en focus werd opeens nog kleiner dan dat het al door Corona geworden was. Niets anders dan de gezondheid van mijn dochter en van mijn gezin was belangrijker. Ik ervaarde naast veel zorgen en vragen over de gezondheid van mijn dochtertje en onze toekomst ook enorm veel liefde.

100% focus op het nu

Het leven dwong mij opeens om te focussen op het moment en 100% het hier en nu te leven. Gister en net was geweest, straks en morgen moest nog komen en was onzeker. 

Dit leerde mij nog meer om dankbaar te zijn en te genieten van ieder moment dat mij gegeven is met mijn dochtertje, met mijn gezin en familie en het leven in goede gezondheid. 
DIT is de waardevolste les die het leven mij in 2020 geleerd heeft.
Ik neem deze mee in mijn verdere leven.

Met Milou gaat het gelukkig goed, al blijft de toekomst onzeker. Maar onzekerheid hoort bij het leven. Net als het maken van toekomstplannen. 

EN DOOR ….

In november/ december kwam er weer ruimte in mijn hoofd en leven om mijn horizon weer te verbreden en ook om naast het moederschap het ondernemerschap weer op te pakken vanuit rust en een nieuwe balans.

Intussen coach ik gelukkig weer 1 op 1 in de buitenlucht, begeleid ik als mentor deelnemers in mijn online training bij het behalen van geweldige denk- en leefstijl resultaten.

Afgelopen week heb ik de “laatste” hand gelegd aan het ontwikkelen van een hele nieuwe online masterclass OERgezond, leven in een moderne maatschappij. 

Deze gratis online masterclass zal ik op 12 januari voor het eerst gaan delen met de wereld. Wil je erbij zijn? Klik dan op bovenstaande link en meldt je aan voor de eerstvolgende datum. 

Het Gouden randje van 2020

Door al deze ervaringen en uitdagingen van het leven in 2020 heb ik enorm veel geleerd. Heb ik flexibel mijn bedrijfsfundament omgegooid en kan met online coaching nu nog meer mensen begeleiden bij het trainen van een gezonde denk- en leefstijl. 

In dit proces heb ik (online) veel lieve en mooie mensen ontmoet en de waarde van het leven en gezondheid extra leren waarderen.  

Natuurlijk heb ik op kleine schaal in 2020 ook groots feestjes mogen vieren. Mijn man is dit jaar 40 geworden en mijn ouders waren 40 jaar getrouwd. En ik heb mijn gezonde denk- en leefstijl behouden en versterkt. 

2020 gaat hierdoor ondanks de turbulentie van feestelijk en de donkere momenten toch met een goud randje mijn herinnering in. 

Ik kijk uit naar al het moois dat 2021 mij, mijn gezin en bedrijf gaat leren en brengen. En wens jou alvast een geweldig en vooral OERgezond 2021!

Het gouden randje van 2021!

Maak in het verlengde van 2020 een gezonde denk- en leefstijl tot jouw prioriteit. En wandel veerkrachtig en wendbaar 2021 door.

Hopelijk zie ik je in 2021 bij een van mijn (online) leefstijl activiteiten. Bekijk hier mijn gezond leven activiteiten voor 2021.

Samen worden we beter en sterker, het gouden randje van 2021!

>