KOM DICHTER BIJ JEZELF! BELEEF LIFEFULLNESS LEEFSTIJL COACHING

hartslag Lifefullness coaching

Gegevens

Organisatie:
Lifefullness Coaching
Contactpersoon: Sabine Jansen
Telefoon: 06-11278063

​​Datum:
17-11-2018

Tijd:
10.00-11.30 uur

Locatie: 
Heerlijkheid Hemmen
Oude school Kerkplein 4
6672 LB, Hemmen

Kosten:
Gratis (of vrijwillige bijdrage). 

​​Soort evenement: 
Coachworkshop, -wandeling

Lifefullness Leefstijl Inspiratiewandeling - 17 november 2018       

Thema: STRESS DE BAAS. (in het kader van de week van werkstress).

Gezondheid staat in onze maatschappij van overvloed aan ongezond voedsel, comfort en veel prikkels steeds meer onder druk. We worden dagelijks verleid om ongezonde keuzen te maken die je gezondheid negatief beïnvloeden. We hebben in de drukte van alle dag niet geleerd wat ons lijf echt nodig heeft en hoe we goed voor ons lijf kunnen zorgen. Veel mensen hebben gaandeweg het leven het contact verloren met hun lichaam. Ze zitten veel in hun hoofd, de denkmodus. De natuur helpt je om weer contact te maken met je ware natuur, met jouw behoeften, verlangens en plezier.

Wat gaan we doen?

De Lifefullness Leefstijl inspiratiemiddag is inspirerende en interactieve wandeling.
Het verlagen van je stressniveau en ervaren van een natuurlijke, gezonde leefstijl staat deze wandeling centraal. We maken binnen even kennis met elkaar en met Lifefullness Coaching. En bespreken samen de de risico's van een onnatuurlijke leefstijl en tips en ervaringen voor een natuurlijke gezonde leefstijl. Ook gaan we samen als groep naar buiten en ervaar je aan de hand van simpele opdrachten de helende werking van de natuur op gezondheid.

Waar? 

Heerlijkheid Hemmen: Oude school Kerkplein 4, 6672 LB, Hemmen

Waarom meedoen?

We leven in een snel veranderende maatschappij. Veel mensen ervaren veel onrust en stress door alle prikkels en verantwoordelijkheden. Vrouwen nemen vaak naast een baan in loondienst veelal ook de zorgtaken binnen het gezin, maar ook van ouder(s) en schoonouders voor hun rekening. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor zichzelf en om te ontspannen. De meeste vrouwen vinden het vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel van zorgzaamheid moeilijk om hun eigen grenzen te stellen en 'nee' te zeggen. Herken je dat je iedereen wilt helpen en dat dit soms ten koste gaat van jezelf en je eigen verlangens? Vrouwen lopen door bovenstaande factoren meer risico op gezondheidsproblemen dan mannen. De zogenaamde welvaartsziekten; burn-out, depressie, hypertensie, diabetes, overgewicht, slaapproblemen, eenzaamheid. 

Wandelen in de natuur heeft een preventieve werking op gezondheidsklachten. Vooral de combinatie van bewegen in de natuur ontspant, geeft rust en ruimte in je hoofd, maakt je creatief in het vinden van antwoorden op vragen. Buiten bewegen maakt je fysiek, geestelijk & sociaal sterker en weerbaarder. Je zet loopt de stress letterlijk uit je spieren en je lijf. Door beweging verbrand je energie en ontdoe je, je lichaam van afvalstoffen. Je ademt frisse lucht in die je lichaam vitaliseert tot op celniveau. Je zintuigen worden geprikkeld door de weerselementen (de zon, de wind, de regen) de boomvormen, seizoenen, dieren, geluiden, geuren, kleuren, etc. 

Dit alles vormt de basis van wandelcoaching, waarbij de natuur als belangrijke inspiratiebron, leermeester en hulpbron ingezet wordt. We kunnen ons spiegelen aan de natuur om ons heen en leren van de natuur als metafoor. Voor mij als wandelende leefstijlcoach heeft alles wat we onderweg op ons pad tegen komen een betekenis, de natuurlijke wijsheid. Ik betrek dit graag bij het coachen. En noem dit natuurcoaching.

Het wandel- en natuurcoachen is een vorm van coachen die snel aan belangstelling wint. Terecht, want onderzoek toont aan dat de natuur een positief effect heeft op gezondheid, gezondheidsbeleving, concentratievermogen, creativiteit en leer-werkprestaties.

Aanmelden kan eenvoudig via onderstaand formulier

  • Prijs: € 0,00
    Lifefullness thema wandeling: op basis van een vrijwillige bijdrage.
  • Kies hieronder aan welke inspiratiewandeling je wilt deelnemen.
Eekhoorn Logo Lifefullness Coaching

Lifefullness Coaching

KvK: 72641509

Je kunt mij ook volgen via:

Copyright © 2021 Lifefullness Coaching • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

>