De MINDFUL WALK een meditatieve wandeling en een natuurlijk moment voor jezelf.

hartslag Lifefullness coaching

Gegevens

Organisatie:
Lifefullness Coaching
​Contact persoon: Sabine Jansen
Telefoon: 06-11278063

De Mindful Walks worden​​ begeleid door Sabine Jansen,
leefstijl & wandelcoach en gecertificeerd Mindful Walk instructeur.

Duur Mindful Walk wandeling: 
1,5 uur 

Tijd: 
Ochtend: 9.00 - 10.30 uur
Avond: 19.15 - 20.45 uur

Mindful Walk data:
Gedurende het gehele jaar 
Bekijk de data's in de agenda 
of op aanmeld formulier 
onderaan deze pagina. 

Locatie 1: 
Parkeerplaats Loenensedijk
Loenen

Locatie 2:
Dorpshuis de Oudeschool Hemmen
Kerkplein 4, 
6672 LB Hemmen

Investering in jezelf
Deelname aan de workshop kost
€ 15,00 incl. btw 

Deelname aan de 5-weekse cursus kost
€ 95,00 incl. koffie/ thee met wat lekkers op de laatste avond

Maximum aantal deelnemers: 12

Soort evenement: 
Coachworkshop, begeleide meditatieve wandeling

Afbeelding met informatie over Mindful Walk

MINDFUL WALK
meditatieve wandeling:

Al lopend en wandelend je hectische leven loslaten door stil te staan bij je omgeving en jezelf.

Mindful Walk van Lifefullness coaching is meditatief wandelen & ontspannen in de buitenlucht. Onder begeleiding van een gecertificeerd MindFul Walk trainer en coach (Sabine Jansen) ga je samen met andere deelnemers aan de wandel en doe je oefeningen. Onderweg sta je stil bij je omgeving, je lichaam en wat jouw beweegt. Ook maak je samen plezier.

Mindful wandelen klinkt misschien wat vreemd maar is een zeer rustgevende manier om mindful, met aandacht bewust te zijn en te genieten. Al lopend laat je, je hectische leven en/ of zorgen los en sta je stil bij je omgeving en jezelf.

Mindfullness en meditatie is momenteel erg hip, je hoort en leest er veel over, het lijkt wel alsof iedereen het kent of er aan doet.  Mindfulness trainingen worden in verschillende vormen en maten aangeboden. De meeste van de Mindful trainingen vinden binnen plaats. Lifefullness Coaching biedt Mindful Walk aan. Bij deze vorm ben je juist buiten mindful in beweging. In kleine groepjes (max. 16 deelnemers) wandel je onder leiding van Sabine Jansen, een gecertificeerde trainer, vijf keer 1,5 uur in de natuur. De training omvat totaal dus 7,5 uur training.

Tijdens de Mindful Walk geef ik betekenis aan natuur elementen die we onderweg tegen komen. Ook bied ik praktische oefeningen aan, die je laten ervaren dat je onderdeel bent van de natuur. Ik sta stil bij jouw levensritme en wat je beweegt. De veelzijdige natuur in het Rijn-Waal gebied maar ook de woonwijken in de dorpen bieden je de metaforen, de symbolen, inspiratie waarmee jij aan de slag gaat. Zo breng je BUITEN naar BINNEN.

Wanneer je wilt starten met verandering dan is dit de manier om bij jezelf te beginnen. Neem de natuur en de seizoenen eens als voorbeeld voor je eigen doen en laten. Ervaar het positieve effect de natuur op jouw gezondheid en welbevinden en lees verder…..

Mindful Walk: met aandacht bewegen in de buitenlucht!

Voordelen van deelname aan de Mindful Walk seizoenswandeling:
 • Tijd en aandacht voor jezelf.
 • Betere gezondheid door het uit je lichaam wandelen van stress
 • Inzicht & inspiratie, waardoor je anders leert omgaan met stressvolle situaties
 • Leer van de natuur om patronen te doorbreken
 • Bewust opmerken van kleine dingen tijdens de Mindful Walk wandeling 
 • Betere ademhaling, meer energie waardoor je je gelukkiger gaat voelen
 • Leuke ontmoetingen en plezier onderweg

Mensen die deelnamen geven aan dat zij zich na de wandeling ontspannen, energieker en meer in contact met zichzelf en de natuur, de omgeving voelden.

Ontknopeen van mensen tijdens de Mindful Walk oefening De knoop
Voorbeeld van een Mindful Walk wandeling
08.45 uur: Ontvangst op de vertrek-/ startlocatie

09.00 uur: Start training met warming-up
09.15 uur: Ademhalingstechnieken, Yoga en spier- en balans versterkende oefeningen

9.30 uur: Aandachtig leren lopen, wandelen als beleving, beter leren voelen
9.45 uur: Verdieping van het week thema, gericht op diverse ademhalings-            en bewustwordingstechnieken

10.15 uur: Cooling down en body-scan

10.30 uur: einde Mindful Walk training.
Resultaat
 • Meer energie door een bewust betere ademhaling
 • Betere focus
 • Makkelijker lopen
 • Beter kunnen ontspannen
 • Een lach en een blos op je gezicht van de frisse lucht.  
UItleg door Mindful Walk Instructeur Sabine Jansen

Je wandelcarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert en het plezier dat je ervaart

Waarom meedoen & begeleiding


Mindful Walk seizoenswandelingen bestaat uit 5 wandelingen van 1,5 uur. iedere wandeling heeft een speciaal thema. De wandelingen zijn bedoeld als rustpunt en om even een tandje terug te schakelen in een snel veranderende maatschappij. De begeleiding is in handen van leefstijl en wandelcoach Sabine Jansen. Zij verbindt op geheel eigen wijze het positieve effect van bewegen in de natuur met gezondheid. Terugkerende elementen bij iedere wandeling zijn: het landschap van de wandeling, het seizoen of de maand in relatie tot leefstijl thema's die je helpen bij het creëren van een natuurlijke, gezonde leefstijl. Tijdens de wandeling wordt gepraat maar er zijn ook periodes met stiltes. 

Mindful Walk is geschikt voor alle leeftijden. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent alle oefeningen gebeuren zonder kracht en worden uitgevoerd in je eigen tempo. Mochten er fysieke klachten spelen wordt aangeraden om vooraf even contact op te nemen.
Iedereen heeft baat bij meer bewustzijn in het leven, je zou eigenlijk de Mindful Walk 1 keer in je leven gedaan moeten hebben.



Mindful Walk Workshop vs. 5-weekse Mindful Walk cursus.
Mindfulness is geen trucje wat je leert maar echt een training, je leert door te doen en op die manier train je de vaardigheden die we allemaal in huis hebben maar niet altijd even goed kunnen gebruiken. Dus of je nu MindFulRun of MindFulWalk of welke variant dan ook gebruikt, mindfulness wandelen is gewoon een andere manier van beleven in het hier en nu!

Het meeste plezier en effect behaal je door deelname aan de 5-weekse Mindful Walk cursus. Als je eerst wilt ervaren of Mindful Walk iets voor jouw is dan kun je deelnemen aan de Mindful Walk kennismakings workshop. Dit is een losse Mindful Walk wandeling waarin afwisselend enkele elementen van de 5-weekse training gecombineerd worden. De Mindful Walk kennismakingsworkshop kan door deelnemers die de 5-weekse Mindful Walk cursus hebben gevolgd ook als follow-up gebruikt worden, om je opgedane ervaringen en vaardigheden bij te houden. Kijk voor de data van de workshops en 5-weekse cursus in de agenda of op onderstaand formulier. 

Praktisch: Data & deelname

We vertrekken
Om 9.00 uur of 19.15 uur vanaf de aangegeven start & eind locatie (Er is op beide locaties voldoende, gratis parkeergelegenheid).  De Mindful Walk instructeur zal ca 15 minuten voorafgaand aan de vertrektijd aanwezig zijn.

Tijdens de wandeling pauzeren we een keer kort. Neem zelf iets te eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.

Kosten
De cursuskosten bedragen €95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief. (Neem hiervoor contact op via het contactformulier).

Wat krijg ik ervoor?
 • 5 x 1,5 uur buiten / in de natuur wandelen.
 • Begeleid door een gecertificeerde Mindful Walk instructeur/ wandel-/ leefstijlcoach
 • Een versnapering, evt. water wel zelf meenemen. 
 • Kleine groep, maximaal 12 personen

Teken alert & kleding advies!
Draag tijdens de wandeling beschermende kleding, zoals dichte schoenen en een lange broek om een tekenbeet tegen te gaan. Pas je kleding aan, aan de weersverwachting.

Heb je zin om mee te wandelen en te ervaren wat de natuur met je doet en het seizoen je brengt? Meld je dan voor de eerstvolgende wandeling aan via het formulier onderaan deze pagina.

Let op! Er is per wandeling slechts plek voor 12 deelnemers. Dus meld je snel aan via het formulier onderaan deze pagina!

Overige details
Het wandel- en natuurcoachen is een vorm van coachen die snel aan belangstelling wint. Terecht, want onderzoek toont aan dat de natuur een positief effect heeft op gezondheid, gezondheidsbeleving, concentratievermogen, creativiteit en leer-werkprestaties.

Wil jij dit zelf ervaren, meldt je dan via het formulier hieronder aan voor de eerstvolgende wandeling.

Ik maak graag kennis met je tijdens een Mindful Walk wandeling.
Meld je daarom hieronder snel en eenvoudig aan.

Heb je een vraag of wil je even persoonlijk contact met mij? 

Bel mij dan op 06-11278063 

of neem contact met mij op door hier te klikken.
Na ontvangst neem ik zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen contact met je op.


De kracht en wijsheid van de seizoenen.
Regelmatig de natuur in gaan heeft grote gezondheidswinst en helpt je bij een natuurlijke, gezonde leefstijl. De natuur geeft je antwoorden op levensvraagstukken De natuur ontspant en versterkt je lichaam en geest. Tijdens de wandelingen hanteer ik een speelse maar krachtige vorm van coachen die zich buiten, in de natuur afspeelt. Het onvoorspelbare dat je dan ervaart, en de wijsheid van de natuur vormt de inspiratiebron. De natuurlijke seizoenscyclus laat zoveel aanknopingspunten zien: het tot bloei komen en weer afsterven.

Wanneer je bewust naar de seizoenen en wat zich afspeelt in de natuur gaat kijken zie je wellicht overeenkomsten met je eigen leven of je eigen patronen. Van de vier jaargetijden en de wisselingen van de seizoenen leer je dat ook het leven steeds weer opnieuw begint. 

Zo zie je in de Lente dat er een nieuwe start gemaakt wordt en er groei en ontwikkeling plaats vind in je nieuwe plan(tje). In de daaropvolgende Zomer is er volop actie en staat je plan(tje) volop in bloei. In de Herfst is het tijd om te oogsten of wellicht om los te laten en bewust kijken wat de groei en bloei je heeft gebracht. De Winter is dan de tijd om te rusten en bewust achterom te kijken wat je geleerd hebt en hoe je dit in de toekomst anders zou kunnen doen en om weer nieuwe plannen maken op basis van je droomzaden.

Meer informatie over de seizoenscyclus

HERFST = loslaten

De tijd van groei is ten einde; het uitbundige zomer gevoel neemt af. Dit kan haaks staan op de vele opstart activiteiten, die gewoonlijk na de zomer plaatsvinden. Om te voorkomen dat je je gek laat maken, is het essentieel dat jij jouw vruchten plukt, oogst wat je gezaaid hebt en dingen loslaat. Om ruimte te hebben om verder te groeien. De herfst is een kleurrijk seizoen, bomen laten hun vruchten en blaadjes vallen ter voorbereiding op de winter. Zo bundelen ze hun energie en groeikracht. Om in de lente weer uit te kunnen schieten met nieuwe takken, blad en/ of bloemen. Voor mensen werkt het ook zo. Als je niet goed met je energie omgaat of niet kunt loslaten (boos blijft) om wat eens was en nu niet meer is. Bijvoorbeeld verlies van je gezondheid. Verlies je onnodig energie en loop je het risico om op dit vlak af te sterven/ om te vallen. Je ervaart geen ruimte en rust om je mogelijkheden te zien. De herfst is een belangrijk element om los te laten om verder te kunnen. Wat je hebt gezaaid, jouw potentie blijft in jezelf aanwezig. Dit zit in jezelf verankert. Deze kennis en ervaring kun je altijd gebruiken. Om in nieuwe situaties en uitdagingen in je leven te zetten.

Lente 
ontwikkeling

Na de winter komt altijd de lente. In de lente ontkiemen de bloembollen en zaden. Voorzichtig steken ze hun kopjes boven de grond uit en komen tot bloei. De zon gaat steeds meer schijnen en verwarmt de aarde en alles wat er op leeft. Mensen voelen na een periode van loslaten en bezinning een hernieuwde energie om aan de slag te gaan met gekoesterde wensen en verlangens. Vele voelen als bijna vanzelf een nieuw (plan)tje in zichzelf groeien. De potentie van iets nieuws. Kwetsbaar, maar steeds sterker wordend. Het is voor veel mensen spannend om je nieuwe plannen aan de buitenwereld zichtbaar te maken. Veel mensen ervaren angst om iets nieuws te beginnen en zichtbaar te zijn. Angst voor kritiek, om weggeblazen, vertrapt te worden. Zorgvuldigheid in de zichtbaarheid van je nieuwe (plan)tje en goede zorg zijn belangrijke elementen bij je ontwikkeling. Wees daarom kieskeurig in wie je over je plannen verteld en zorg goed voor jezelf. Bouw er een veilige kas  omheen met een voedend klimaat zodat het nog even beschermd wordt voor de buitenwereld. Zodat het zaadje van jouw wens/ verlangen goed kan ontkiemen tot een plan(tje) en stevig wortel kan schieten. Zodat jouw (plan)tje sterk wordt om tegen een stootje te kunnen en door het nemen van concrete stappen uit kan uitgroeien en tot bloei komt. Hiervan pluk je later de vruchten.

WINTER = bezinning

LDe winter is een periode van relatieve rust. De natuur rust uit. In de winter zijn de dagen korter en is er minder daglicht. Dit heeft direct een effect op de natuur en op onze stemming. We leven meer binnen en ervaren minder vrolijkheid en energie om van alles te ondernemen, we mijmeren en piekeren meer en voelen ons sneller vermoeid. We hebben meer behoefte aan rust. De cyclus van de lente, de zomer en de herfst heeft energie gekost en nu de dagen korter worden hebben we behoefte aan rust voor herstel. In de natuur zien we kale takken en lege, verdorde borders. De temperatuur daalt regelmatig tot of onder het vriespunt. De natuur lijkt te slapen. Maar niets is minder waar. De natuur bereid zich in alle rust onder de grond voor op de lente. Beschut in de grond wachten verschillende zaden om te ontkiemen: de droom, doe en verdwijnzaden. De droom-zaden wachten op het juiste moment om te ontkiemen, deze zaden zijn klaar voor een nieuwe begin. De slaap zaden moeten nog verder rijpen hun ontkieming ligt mogelijk in de toekomst en de verdwijn-zaden hebben hun werk gedaan of zijn verzwakt en lossen op of dienen als voedsel voor anderen. De winter is bij uitstek het seizoen om tot rust te komen en je bewust te worden welke wensen of verlangens je komend jaar uit wilt laten komen. 

Zomer = eren

De zomer gaat gevoelsmatig van alle seizoenen het snelt voorbij. Het weer is lekker, de dagen zijn lang en licht, de mensen zijn vrolijk. We zijn in dit seizoen het meest buiten, genieten van de geuren, kleuren en alles wat er rijkelijk tot bloei gekomen is.  Dingen lijken in het licht van de zomer zo vanzelfsprekend dat we vaak vergeten welke weg er is afgelegd en om van dit bloeiende succes te genieten. Het eren, vieren en genieten van onze successen zit niet zo in onze westerse cultuur. Veelal wordt het proces en eindresultaat van je (plan)tje als iets vanzelfsprekend gezien na hard werken. Dit is zonde want je bent gaan staan voor je idee/ je droom. Je bent blij met je succes. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het door jouw gecreëerde succes, dit te erkennen, te vieren en te eren. Met jezelf en met mensen die je dierbaar zijn. Je hebt er hard voor gewerkt en staat nu in bloei, dus wees je bewust en geniet hiervan! Voor je het weet is de zomer voorbij en breekt de herfst aan en moet je gaan loslaten om weer ruimte te creëren. 

Eekhoorn Logo Lifefullness Coaching

Lifefullness Coaching

KvK: 72641509

Je kunt mij ook volgen via:

Copyright © 2021 Lifefullness Coaching • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

>