De LIFEFULLNESS SEIZOENSWANDELING 

hartslag Lifefullness coaching

een natuurlijk moment voor jezelf.

Seizoenswandeling:

Beleving van de kracht van de seizoenen.

De Seizoenswandeling van Lifefullness coaching is struinen & ontspannen in de natuur van de gemeente Overbetuwe.
Je maakt een wandeling van 1,5- 2 uur (5-6 km). Over veelal onverharde paden onder begeleiding van een wandelcoach.

Regelmatig de natuur in gaan heeft grote gezondheidswinst en helpt je bij een natuurlijke, gezonde leefstijl. De natuur geeft je antwoorden op levensvraagstukken De natuur ontspant en versterkt je lichaam en geest. Tijdens de wandelingen hanteer ik een speelse maar krachtige vorm van coachen die zich buiten, in de natuur afspeelt. Het onvoorspelbare dat je dan ervaart, en de wijsheid van de natuur vormt de inspiratiebron. De natuurlijke seizoenscyclus laat zoveel aanknopingspunten zien: het tot bloei komen en weer afsterven. 

Lente, zomer, herfst, winter, ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, zijn eigen kleur en ritme Binnen ieder seizoen volgen de maanden, op hun beurt, elkaar in een vast tempo op. De eigenheid van ieder seizoen en de verschillen tussen de seizoenen, zijn heel concreet waar te nemen in de natuur. Je kunt de natuur zien veranderen, niet per dag, maar wel per week of per twee weken. Wij zijn geneigd om de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets dat BUITEN ons om plaatsvindt. 

Tijdens de wandeling ben je buiten in beweging, geef ik betekenis aan natuur elementen die we onderweg tegen komen. Ook bied ik praktische oefeningen aan, die je laten ervaren dat je onderdeel bent van de natuur. Ik sta stil bij jouw levensritme en wat je beweegt. De veelzijdige natuur in het Rijn-Waal gebied biedt je de metaforen, de symbolen, inspiratie waarmee jij aan de slag gaat. Zo breng je BUITEN naar BINNEN.

Deelname kost € 15,00 incl. btw en thee met een gezonde versnapering

Seizoenswandeling - Lifefullness Coaching
Seizoen wandeling - Lifefullness Coaching
Voorjaars wandeling -Lifefullness Coaching

Deelname aan de seizoenswandeling levert je het volgende op:

  • Tijd voor jezelf.
  • Betere gezondheid.
  • Meer energie.
  • Inzicht & inspiratie.
  • Leuke ontmoetingen. 


Mensen die deelnamen geven aan dat zij zich na de wandeling ontspannen, energieker en meer in contact met zichzelf en de natuur voelden.

Waarom meedoen & begeleiding
De nieuwe reeks seizoenswandelingen bestaat uit 8 seizoensthema wandelingen en 4 wandelingen met een speciaal thema. De wandelingen zijn bedoeld als rustpunt en om even een tandje terug te schakelen in een snel veranderende maatschappij. De begeleiding is in handen van leefstijl en wandelcoach Sabine Jansen. Zij verbindt op geheel eigen wijze het positieve effect van bewegen in de natuur met gezondheid. Terugkerende elementen bij iedere wandeling zijn: het landschap van de wandeling, het seizoen of de maand in relatie tot leefstijl thema's die je helpen bij het creëren van een natuurlijke, gezonde leefstijl. Tijdens de wandeling wordt gepraat maar er zijn ook periodes met stiltes. 

Je kunt de hele reeks (met korting via een strippenkaart) meedoen of alleen een losse wandeling. De Lifefullness seizoenswandeling is in principe steeds op de eerste zondagochtend van de maand.
De strippenkaart is via Sabine Jansen te verkrijgen.

Met aandacht en plezier een wandeling onderleiding van een wandelcoach maken om bewust te ontspannen, fysiek sterker te worden en jezelf te verbinden met de natuur. 


Voor wie is deze wandeling geschikt?
Deze wandeling is geschikt voor beginnende wandelaars doe ca 4-6 km kunnen lopen en gevorderde wandelaars zonder prestatiedoel. Die het heerlijk vinden om in de natuur op onverharde wandelpaden te wandelen en met momenten stil te staan bij wat jouw beweegt.

Twijfel je of je deel kunt nemen? Neem dan contact op met Sabine Jansen om je mogelijkheden te bespreken.

De seizoenswandeling is ook zeer geschikt voor mensen die deelgenomen hebben aan de 5- weekse Mindful Walk cursus. Deze wandeling is een ideale manier om langdurig geïnspireerd te blijven en je ontdekkingen te blijven toepassen in jouw dagelijks leven. 

Praktische informatie

We vertrekken
Om 9.00 uur vanaf de aangegeven start & eind locatie (Meestal wandelen we op Landgoed Hemmen of Landgoed Loenen. Op beide locaties is voldoende, gratis parkeergelegenheid).  

Heerlijkheid Loenen
Startlocatie: 
Het Witte kerkje  
Dorpsstraat 70
6677 PJ Slijk-Ewijk

Landgoed Hemmen                              
Start locatie:
Oude school
Kerkplein 4
6672 LB, Hemmen

Tijdens de wandeling pauzeren we een keer kort. Neem zelf iets te eten en drinken mee voor onderweg en iets om uit te delen als je dat leuk vindt.

Teken alert & kleding advies!
Draag tijdens de wandeling beschermende kleding, zoals dichte schoenen en een lange broek om een tekenbeet tegen te gaan. Pas je kleding aan, aan de weersverwachting.

Heb je zin om mee te wandelen en te ervaren wat de natuur met je doet en het seizoen je brengt?

Meld je dan via het onderstaande inschrijf formulier.

Let op!
Er is per wandeling slechts plek voor maximaal 20 deelnemers.
Dus meld je snel aan via het formulier onderaan deze pagina.
De wandeling gaat door bij minimaal 6 deelnemers

Dit DELEN met anderen?
Want samen wandelen en versterken van je gezondheid is leuk! Nodig daarom iemand uit via social media:

Overige details
Het wandel- en natuurcoachen is een vorm van coachen die snel aan belangstelling wint. Terecht, want onderzoek toont aan dat de natuur een positief effect heeft op gezondheid, gezondheidsbeleving, concentratievermogen, creativiteit en leer-werkprestaties.

Wil jij dit zelf ervaren of iemand een wandeling kado geven? Meldt je dan via het formulier hieronder aan voor de eerstvolgende wandeling.

Aanmelden kan eenvoudig via onderstaand formulier

  • Met aandacht en plezier een wandeling onderleiding van een wandelcoach maken om bewust te ontspannen, fysiek sterker te worden en jezelf te verbinden met de natuur. Deze speciale wandelingen zijn geschikt voor beginnende wandelaars die ca 5 km kunnen lopen en gevorderde wandelaars zonder prestatiedoel. Die het heerlijk vinden om in de natuur, op onverharde wandelpaden te wandelen en met momenten stil te staan bij wat jouw beweegt. Voor mensen die deelgenomen hebben aan een van Lifefullness cursussen zijn deze speciale thema wandelingen een ideale manier om langdurig geïnspireerd te blijven en het geleerde te blijven toepassen in het dagelijks leven.
  • Kies hier de datum en wandeling waaraan je wilt deelnemen, door op de datum regel te klikken. Verstuur daarna je aanvraag. Na betaling ben je ingeschreven. Wil je minimaal 5 wandelingen per jaar meewandelen, Heel erg leuk! Vraag dan naar de mogelijkheid van de strippenkaart via Sabine Jansen.

Meer informatie over de seizoenscyclus

HERFST = loslaten

De tijd van groei is ten einde; het uitbundige zomer gevoel neemt af. Dit kan haaks staan op de vele opstart activiteiten, die gewoonlijk na de zomer plaatsvinden. Om te voorkomen dat je je gek laat maken, is het essentieel dat jij jouw vruchten plukt, oogst wat je gezaaid hebt en dingen loslaat. Om ruimte te hebben om verder te groeien. De herfst is een kleurrijk seizoen, bomen laten hun vruchten en blaadjes vallen ter voorbereiding op de winter. Zo bundelen ze hun energie en groeikracht. Om in de lente weer uit te kunnen schieten met nieuwe takken, blad en/ of bloemen. Voor mensen werkt het ook zo. Als je niet goed met je energie omgaat of niet kunt loslaten (boos blijft) om wat eens was en nu niet meer is. Bijvoorbeeld verlies van je gezondheid. Verlies je onnodig energie en loop je het risico om op dit vlak af te sterven/ om te vallen. Je ervaart geen ruimte en rust om je mogelijkheden te zien. De herfst is een belangrijk element om los te laten om verder te kunnen. Wat je hebt gezaaid, jouw potentie blijft in jezelf aanwezig. Dit zit in jezelf verankert. Deze kennis en ervaring kun je altijd gebruiken. Om in nieuwe situaties en uitdagingen in je leven te zetten.

Lente = ontwikkeling

Na de winter komt altijd de lente. In de lente ontkiemen de bloembollen en zaden. Voorzichtig steken ze hun kopjes boven de grond uit en komen tot bloei. De zon gaat steeds meer schijnen en verwarmt de aarde en alles wat er op leeft. Mensen voelen na een periode van loslaten en bezinning een hernieuwde energie om aan de slag te gaan met gekoesterde wensen en verlangens. Vele voelen als bijna vanzelf een nieuw (plan)tje in zichzelf groeien. De potentie van iets nieuws. Kwetsbaar, maar steeds sterker wordend. Het is voor veel mensen spannend om je nieuwe plannen aan de buitenwereld zichtbaar te maken. Veel mensen ervaren angst om iets nieuws te beginnen en zichtbaar te zijn. Angst voor kritiek, om weggeblazen, vertrapt te worden. Zorgvuldigheid in de zichtbaarheid van je nieuwe (plan)tje en goede zorg zijn belangrijke elementen bij je ontwikkeling. Wees daarom kieskeurig in wie je over je plannen verteld en zorg goed voor jezelf. Bouw er een veilige kas  omheen met een voedend klimaat zodat het nog even beschermd wordt voor de buitenwereld. Zodat het zaadje van jouw wens/ verlangen goed kan ontkiemen tot een plan(tje) en stevig wortel kan schieten. Zodat jouw (plan)tje sterk wordt om tegen een stootje te kunnen en door het nemen van concrete stappen uit kan uitgroeien en tot bloei komt. Hiervan pluk je later de vruchten.

WINTER = bezinning

LDe winter is een periode van relatieve rust. De natuur rust uit. In de winter zijn de dagen korter en is er minder daglicht. Dit heeft direct een effect op de natuur en op onze stemming. We leven meer binnen en ervaren minder vrolijkheid en energie om van alles te ondernemen, we mijmeren en piekeren meer en voelen ons sneller vermoeid. We hebben meer behoefte aan rust. De cyclus van de lente, de zomer en de herfst heeft energie gekost en nu de dagen korter worden hebben we behoefte aan rust voor herstel. In de natuur zien we kale takken en lege, verdorde borders. De temperatuur daalt regelmatig tot of onder het vriespunt. De natuur lijkt te slapen. Maar niets is minder waar. De natuur bereid zich in alle rust onder de grond voor op de lente. Beschut in de grond wachten verschillende zaden om te ontkiemen: de droom, doe en verdwijnzaden. De droom-zaden wachten op het juiste moment om te ontkiemen, deze zaden zijn klaar voor een nieuwe begin. De slaap zaden moeten nog verder rijpen hun ontkieming ligt mogelijk in de toekomst en de verdwijn-zaden hebben hun werk gedaan of zijn verzwakt en lossen op of dienen als voedsel voor anderen. De winter is bij uitstek het seizoen om tot rust te komen en je bewust te worden welke wensen of verlangens je komend jaar uit wilt laten komen. 

Zomer = eren

De zomer gaat gevoelsmatig van alle seizoenen het snelt voorbij. Het weer is lekker, de dagen zijn lang en licht, de mensen zijn vrolijk. We zijn in dit seizoen het meest buiten, genieten van de geuren, kleuren en alles wat er rijkelijk tot bloei gekomen is.  Dingen lijken in het licht van de zomer zo vanzelfsprekend dat we vaak vergeten welke weg er is afgelegd en om van dit bloeiende succes te genieten. Het eren, vieren en genieten van onze successen zit niet zo in onze westerse cultuur. Veelal wordt het proces en eindresultaat van je (plan)tje als iets vanzelfsprekend gezien na hard werken. Dit is zonde want je bent gaan staan voor je idee/ je droom. Je bent blij met je succes. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het door jouw gecreëerde succes, dit te erkennen, te vieren en te eren. Met jezelf en met mensen die je dierbaar zijn. Je hebt er hard voor gewerkt en staat nu in bloei, dus wees je bewust en geniet hiervan! Voor je het weet is de zomer voorbij en breekt de herfst aan en moet je gaan loslaten om weer ruimte te creëren. 

Eekhoorn Logo Lifefullness Coaching

Lifefullness Coaching

KvK: 72641509

Je kunt mij ook volgen via:

Copyright © 2021 Lifefullness Coaching • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

Enter your text here...

>