Visie / Missie Lifefullness Coaching


hartslag Lifefullness coaching

IK GELOOF IN: GEZONDHEID, NATUUR EN VERBINDING
De natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Ik ervaar een diepe verbinding met de natuur. Gezondheid staat aan de basis van succes. Door een intense beleving van het leven om me heen en het ritme van de seizoenen werd ik mezelf bewust van het zelfhelend vermogen van mijn lichaam en geest. Reeds vergeten krachten en wijsheden in mezelf. Hierdoor ging ik me interesseren in het positieve effect van de natuur op gezondheid, onder meer door studie. Nu ben ik gecertificeerd coach.

Ik hanteer in mijn Lifefullness coachtrajecten de door mezelf ontwikkelde ‘High Five Leefstijl Methode’, met de wijsheid van de natuur als grote inspiratiebron én als natuurlijk tegengif voor een leven in een drukke, veeleisende en hectische maatschappij. Ik geloof erin dat jijzelf de belangrijkste factor voor gezondheid bent en een natuurlijke, gezonde levensstijl het beste medicijn is.

JIJ BENT:
Een bevlogen en enthousiaste vrouw, maar eigenlijk ben je nu vooral constant moe. Je moet veel ballen in de lucht houden, voldoen aan legio verwachtingen. Dat gaat je steeds moeilijker af en je voelt je er soms zelfs ongelukkig bij. ‘s Nachts lig je ook te draaien en te piekeren. Kon je nog maar gewoon blij zijn, vrolijk, energiek, enthousiast en zorgeloos…Als je zo nog wat doorsuddert, krijg je fysieke klachten of beland je misschien wel in een burn-out of depressie.

Maar dat hoéft helemaal niet! Jij hebt de eerste stap al gezet. Je hebt de moed om te erkennen: ‘ik wil veranderen, ik wil een andere weg kiezen voor mijn eigen gezondheid en geluk’. Welke weg, dat bepaal jij, maar je hoeft deze niet alleen te gaan. Laat mij, als ervaringsdeskundige je toegewijde gids zijn. Zo word je je eigen begeleider naar een natuurlijk gezonder en gelukkiger leven. Een reis waarbij ik je help je koers te bepalen en te houden.

WANT
De natuur is onze helende inspiratiebron, en jij maakt daar deel van uit. Ons gezamenlijk doel is  jouw ware natuur en natuurlijk ritme in relatie tot je omgeving weer volledig te herstellen. Je herontdekt je eigen natuurlijke leiderschap en kracht in jezelf, en dat maakt je weer sterk, vol vertrouwen en optimistisch. Je ervaart meer vitaliteit, voldoening en energie.

Om dit proces te ondersteunen ontwikkelde ik de High Five Leefstijl Methode. Bestaande uit vijf leefstijl peilers. Als insteek kies ik voor wandel- en natuurcoaching. Daardoor ervaar jij intens de helende kracht van de natuur en wordt jij weer leider van je gezondheid en leven.

DE HIGH FIVE METHODE EN MIJN COACHING
Een natuurlijke leefstijl maakt je lichaam en geest sterk, gezond en krachtig.
Door mijn coaching laat ik je ervaren hoe jij je deze leefstijl eigen maakt, zonder pillen of therapeutische gesprekken. Ook krijg je door deze coaching inzicht in je gedachten en gedrag.  
We maken bij dit proces optimaal gebruik van de helende werking van de natuur. Veelal maakt een online training maakt deel uit van het traject.

Via De 'High Five Leefstijl methode’, Gezond leven in een handomdraai  leer je:

 • Je eigen leefstijlpatronen herkennen en beïnvloeden.
 • check
  Je gedachten zelf te sturen
 • check
  (Eerder) tevreden te zijn met wat je bereikt.
 • check
  Meer balans te creëren tussen werk en privé,omgaan met tegenslagen en druk(te).
 • check
  De écht belangrijke dingen in je leven te herkennen.
 • check
  Succesvol te zijn en te ervaren dat je belangrijk bent voor de mensen om je heen.
 • Hoe je lichaam echt werkt en hoe jij een oersterke leefstijl kunt toepassen.

Lifefullness Coaching helpt je, je gezondheid te beschermen en te versterken, weer je eigen weg te bewandelen en maakt je van lijder, leider van je leven, gezondheid en geluk. Lifefullness Coaching is ook goed toe te passen als preventie; het voorkomt dat je wegzakt in moedeloze gedachten en passief gedrag. Zie het als een waardevolle investering in jezelf, je leven, je lijf en je gezondheid, en dat alles zonder pilletjes, injecties of medische ingrepen.

HET EFFECT VAN LIFEFULLNESSCOACHING, de leefstijl High Five methodiek
Door Lifefulness Coaching leer je met mijn ondersteuning je eigen leven anders in te richten, zó dat welbevinden en gezondheid vanzelfsprekende elementen worden. Je gaat je fit, voldaan en energiek voelen. Belangrijke coach element is mijn ‘High Five Leefstijl Methode’, (geïnspireerd op de evolutionaire kijk op gezondheid en wijsheid van natuurstammen in Afrika):

Het is een Handzaam, Individueel, Gezondheidsplan voor Heel jezelf.  
De High Five leefstijl methodiek omvat onderstaande leefstijl elementen:

 • Ontspanning en voldoende slaap.
 • check
  Voeding, (incl. roken en genotsmiddelen).
 • Bewegen
 • Gedachten (mindset)
 • Sociale verbinding

Elk van deze elementen kent een verdieping, die we afhankelijk van je coachvraag tijdens de coachsessies verder onderzoeken en inzetten.

EN DAN HET FIJNE:
Dit doen we zoveel mogelijk buiten, in de natuur. In de lezingen, coachsessies of workshops zet ik mijn kennis van de natuur, mijn intuïtie en wijsheid in om samen met jou antwoorden te vinden op jouw coachvraag. Ik gebruik elementen uit de natuur, als inspiratie, spiegel of associatie.

 • Ik geef je kennis over hoe je lichaam echt werkt en laat je op een praktische manier de helende werking van de natuur ervaren en als zelfcoaching in zetten bij het verbeteren van je gezondheid en welbevinden. Zodat jij zelf leider wordt van je gezondheid. Voor een gezonder, energieker en dus een mooier leven. Zo kun je alles dat je leert zelf toepassen, nu, maar ook straks. Hierdoor wordt jij zelf de regisseur van jouw gezondheid en jouw leven.

GEINTERESSEERD?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie. Dat kan eenvoudig via het contactformulier en dan maken we een afspraak voor een wederzijdse kennismaking. In dit eerste contact geef ik je een indicatie van de tijd die we denken nodig te hebben en over de kosten.

Zorgverzekeraars tonen belangstelling voor het buiten coachen van mensen en onderzoeken of dit vergoed zou kunnen worden.
Voor meer informatie over mijn coachtrajecten en activiteiten verwijs ik je graag naar mijn overzichtspagina met coaching aanbod.

Eekhoorn Logo Lifefullness Coaching

Lifefullness Coaching

KvK: 72641509

Je kunt mij ook volgen via:

Copyright © 2021 Lifefullness Coaching • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

>