Visie / Missie Lifefullness Coaching


hartslag Lifefullness coaching

IK GELOOF IN: VERBINDING, NATUUR EN GEZONDHEID
De natuur is een grote inspiratiebron voor mij. Ik ervaar een diepe verbinding met de natuur. Door een intense beleving van het leven om me heen en het ritme van de seizoenen  ervoer ik  nieuwe reeds vergeten  krachten en wijsheden in mezelf. Hierdoor ging ik me interesseren in het positieve effect van de natuur op gezondheid, onder meer door studie. Nu ben ik gecertificeerd coach.

Ik hanteer in mijn Lifefullness coachtrajecten de door mezelf ontwikkelde ‘Big Five leefstijl methode’, met de wijsheid van de natuur als grote inspiratiebron én als natuurlijk tegengif voor een leven in een drukke, veeleisende en hectische maatschappij. Ik geloof erin dat jijzelf de belangrijkste factor voor gezondheid bent en een natuurlijke, gezonde levensstijl het beste medicijn is.

JIJ BENT:
Een bevlogen en enthousiaste vrouw, maar eigenlijk ben je nu vooral constant moe. Je moet veel ballen in de lucht houden, voldoen aan legio verwachtingen. Dat gaat je steeds moeilijker af en je voelt je er soms zelfs ongelukkig bij. ‘s Nachts lig je ook te draaien en te piekeren. Kon je nog maar gewoon blij zijn, vrolijk, energiek, enthousiast en zorgeloos…Als je zo nog wat doorsuddert, krijg je fysieke klachten of beland je misschien wel in een burn-out of depressie.

Maar dat hoéft helemaal niet! Jij hebt de eerste stap al gezet. Je hebt de moed om te erkennen: ‘ik wil veranderen, ik wil een andere weg kiezen voor mijn eigen gezondheid en geluk’. Welke weg, dat bepaal jij, maar je hoeft deze niet alleen te gaan. Laat mij, als ervaringsdeskundige je toegewijde gids zijn. Zo word je je eigen begeleider naar een natuurlijk en gezonder en gelukkiger leven.Een reis waarbij ik je help je koers te bepalen en te houden.

WANT
De natuur is onze helende inspiratiebron, en jij maakt daar deel van uit. Ons gezamenlijk doel is  jouw ware natuur en natuurlijk ritme in relatie tot je omgeving weer volledig te herstellen. Je herontdekt je eigen natuurlijke leiderschap en kracht in jezelf, en dat maakt je weer sterk, vol vertrouwen en optimistisch.

Om dit proces te ondersteunen ontwikkelde ik de BIG-Five leefstijlmethodiek. Als insteek kies ik voor wandel- en natuurcoaching. Daardoor ervaar jij intens de helende kracht van de natuur.

DE BIG FIVE EN MIJN COACHING
Een natuurlijke leefstijl maakt je lichaam sterk, gezond en krachtig. Door mijn coaching laat ik je ervaren hoe je je deze leefstijl eigen maakt, zonder pillen of therapeutische gesprekken. Ook krijg je door deze coaching inzicht in je gedachten en gedrag.  
We maken bij dit proces optimaal gebruik van de helende werking van de natuur. Veelal maakt een online training maakt deel uit van het traject.

Via ‘De Big Five methodiek’ leer je:

 • Je eigen leefstijlpatronen herkennen en beïnvloeden.
 • check
  Je gedachten zelf te sturen
 • check
  (Eerder) tevreden te zijn met wat je bereikt.
 • check
  Meer balans te creëren tussen werk en privé,omgaan met tegenslagen en druk(te).
 • check
  De écht belangrijke dingen in je leven te herkennen.
 • check
  Succesvol te zijn en te ervaren dat je belangrijk bent voor de mensen om je heen.

Lifefullnesscoaching helpt je je gezondheid te beschermen en te versterken, weer je eigen weg te bewandelen en maakt je van lijder, leider van je leven, gezondheid en geluk. Lifefullnesscoaching is ook goed toe te passen als preventie; het voorkomt dat je wegzakt in moedeloze gedachten en passief gedrag. Zie het als een waardevolle investering in jezelf, je leven, je lijf en je gezondheid, en dat alles zonder pilletjes, injecties of medische ingrepen.

HET EFFECT VAN LIFEFULLNESSCOACHING, DE BIG FIVE
Door Lifefulnesscoaching  leer je met mijn ondersteuning je eigen leven opnieuw in te richten, zó dat welbevinden en gezondheid vanzelfsprekende elementen worden. Je gaat je fit en energiek voelen. Belangrijke coach element is mijn ‘Big Five methodiek’ (geïnspireerd door Afrika wild life):

 • Ontspanning en voldoende slaap.
 • check
  Voeding, (incl. roken en genotsmiddelen).
 • check
  Bewegen.
 • check
  Gedachten (mindset),
 • check
  (Sociaal) welbevinden.

Elk van deze elementen kent een bepaalde symboliek, die we afhankelijk van je coachvraag tijdens de coachsessies verder onderzoeken en inzetten.

EN DAN HET FIJNE:
Dit doen we zoveel mogelijk buiten, in de natuur. In vier tot zeven wandelsessies zet ik mijn kennis van de natuur, mijn intuïtie en wijsheid in om samen met jou antwoorden te vinden op jouw coachvraag. Ik gebruik elementen uit de natuur, als inspiratie, spiegel of associatie.

 • Ik leer je de helende werking van de natuur te ervaren en als zelfcoaching in te zetten bij het verbeteren van je gezondheid en welbevinden. Voor een voller, gezonder en dus een mooier leven. Zo kun je alles dat je leert zelf toepassen, nu, maar ook straks. Hierdoor wordt jij zelf de regisseur van jouw gezondheid en jouw leven.

GEINTERESSEERD?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie. Dat kan eenvoudig via het contactformulier en dan maken we een afspraak voor een wederzijdse kennismaking. In dit eerste contact geef ik je een indicatie van de tijd die we denken nodig te hebben en over de kosten.

Zorgverzekeraars tonen belangstelling voor het buiten coachen van mensen en onderzoeken of dit vergoed zou kunnen worden.
Voor meer informatie over mijn coachtrajecten en activiteiten verwijs ik je graag naar mijn overzichtspagina met coaching aanbod.

Lifefullness Coaching

06-11278063
info@lifefullnesscoaching.nl

KvK: 72641509

Je kunt mij ook volgen via:

Copyright © 2019 Lifefullness Coaching • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring

>